Posted on Leave a comment

Домашна маска за лице със стягащ и антиейджинг ефект

домашна маска за лице със стягащ ефект

 

Една изключително бърза и ефективна домашна маска за лице със стягащ и антиейджинг ефект.

Неоходимим съставки:

1/2 ч.л кокосово масло
1 белтък
1/2 ч.л лимонов сок

Подготовка и приложение:

Първо, ще трябва да отделите белтъка от жълтъка в чиста и суха купа. След това добавете останалата част от съставките си , докато получите гладка равномерна смес.

Почистете добре лицето от грим, мръсотия и токсини. С помощта на шпатулка нанесете сместа. Използвайте пръстите си, за да масажирате лицето си с кръгови движения в продължение на 5 минути. Оставете маската да действа до 30 минути, преди да я отмиете с топла вода.

Използвайте около 4 пъти седмично, за да получите по-бързи и видими резултати. Тази маска е много ефективна и при лечение на кожни състояния като петна, пъпки и бръчки.

Забележка:  Препоръчваме домашни средства за вашата кожа, но понякога те могат да бъдат вредни за определени типове кожа, поради възможност от поява на алергична реакция в следствие на някои от съставките.

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ни пишете на info@kbeauty.eu

XOXO,

Kbeauty

Posted on Leave a comment

Гладуване за Здраве и Дълголетие: Нобелова Награда за Изследване на Клетъчното Стареене

гладуване за здраве

Японският клетъчен биолог Йошинори Ошуми спечели Нобелова награда за медицина през 2016 г., за своите изследвания върху това как клетките рециклират и обновяват съдържанието си, процес наречен автофагия. Гладуването активира аутофагията, което спомага за забавяне на процеса на стареене и има положително въздействие върху обновяването на клетките.

Какво е Автофагия?

По време на гладуване клетките разграждат протеини и други клетъчни компоненти и ги използват за енергия. По време на аутофагията клетките унищожават вируси и бактерии и се изчистват от повредените структури. Това е процес, който е от решаващо значение за тяхното здраве , обновяване и оцеляване.

Гладуване за Здраве

Учените са открили, че гладуването между 12+ до 24 часа води до автофагия и се смята за една от причините, поради които е свързано с дълголетие. Има многобройни изследвания, които свързват гладуването с подобряване контрола на кръвната захар, намаляване на възпаленията, загуба на тегло и подобрена мозъчна функция. Проучването на Ошуми дава някои обяснения свързани с тези изследвания. Упражненията също могат да предизвикат автофагия в някои клетки, което им позволява да започнат процес на възстановяване и обновяване.

Не забравяйте, че дори да се гладува за 12 и повече часа, приема на храна трябва да се контролира и да не се преяжда. В някои практики е посочено, че по време на гладуване, когато се прави със здравословна цел, не трябва да се приема нищо друго освен вода. В интервала на хранене се набляга на плодове и зеленчуци!

Може да прочетете цялата стратия тук: Fasting

Posted on Leave a comment

12 съвета за мека и бляскава кожа през зимата

12 съвета за мека и бляскава кожа през зимата

Зимата не е от най-благоприятния сезон за кожата. Студеното време и ниската влажност, водят до сух въздух, който от своя страна извлича влагата от кожата. Без постоянни грижи, сухотата може значително да се влоши. Зимният вятър допълнително задълбочава дискомфорта, а вътрешното отопление, горещите душове и агресивните почистващи продукти, изсмукват още повече влагата от кожата.

Continue reading 12 съвета за мека и бляскава кожа през зимата

Posted on 2 коментара

Защо да използваме Шийт Маски?

Защо да използваме Шийт Маски?

Защо да използваме Шийт Маски е въпрос, който може би сте си задавали, когато сте попадали на този сравнително нов за нас разкрасителен продукт. Ако ви е любопитно какво е тяхното предимство и как работят, то тази статия е точно за вас.

Continue reading Защо да използваме Шийт Маски?

Posted on Leave a comment

Балансирано Ph – ключът към красивата кожа

Оказва се, че ключът към красивата кожа и нейното правилно функционирането в много голяма степен зависят от нивата на Ph

Има едно основно нещо, което можем да виним за бръчиците и лошия вид на кожата, а повечето жени дори не са запознати с него!

Оказва се, че ключът към красивата кожа и нейното правилно функционирането в много голяма степен зависят от нивата на Ph. Използването на погрешни продукти и консумиране на неправилната храна, могат да доведат до разгневен епидермис и поява на бръчки, възпаления, чувствителност, акне.

Continue reading Балансирано Ph – ключът към красивата кожа

Posted on Leave a comment

4 причина защо да използваме корейска козметика

Корейските козметични продукти бързо се превръщат в тотален хит. Няколко фактора определят тяхната популярност и карат все повече и повече хора, да се ориентират именно към тази грижа за кожата.

Корейските козметични продукти бързо се превръщат в тотален хит. Няколко фактора определят тяхната популярност и карат все повече и повече хора, да се ориентират именно към тази грижа за кожата.

Чудите ли се дали трябва да дадете шанс на корейската козметика? Ето четири от най-добрите причини, поради които корейските продукти за красота определено са страхотен избор.

Continue reading 4 причина защо да използваме корейска козметика
Posted on Leave a comment

Почистване на лицето в корейски стил

Ако има нещо, с което корейските жени истински се гордеят, то това е именно тяхната красива кожа.

Те поддържат толкова безупречна кожа и при това неслучайно. Корейската жена отделя значително време за ежедневните грижи, които полага и една голяма част от него се отделя на почистването на лицето.

Може би сте чували за така нареченето „двойно почистване“, което произлиза именно от Корея и комбинира следните две стъпки:

Continue reading Почистване на лицето в корейски стил

Posted on Leave a comment

Грижа за кожата след 30

грижа за кожата след 30

Дамите, които достигат 30г често споделят, че се чувстват много по-уверени от преди.

Това чувство на сила в комбинация с правилната грижа за кожата, ще Ви накара да се чувствате истинки добре във вашата прекрасна кожа.

Continue reading Грижа за кожата след 30

Posted on Leave a comment

[:bg]Не само вкусни, но и полезни за кожата храни[:]

Ако се стремите към свежа и сияйна кожа, то тогава не забравяйте, че "Човек е това, с което се храни"!

[:bg]

Ако се стремите към свежа и сияйна кожа, то тогава не забравяйте, че „Човек е това, с което се храни“!

Следващите няколко хранителни съвета ще подпомогнат в подхранване на кожата отвътре навън.

Всеки има любим крем и терапия за лице, но подхранването на кожата е съпроводено и с подбиране и на правилния хранителен режим. Клетките постоянно обменят, като старите се отделят и се заменят от нови, а стабилното снабдяване с микроелементи е от съществено значение за поддържането на този бърз процес. Правилният хранителен режим ще достави на кожата важни хранителни вещества, от които се нуждае, за да бъде мека, еластична и по-малко податлива на раздразнения.

Continue reading [:bg]Не само вкусни, но и полезни за кожата храни[:]

Posted on Leave a comment

Какво представлява колагенът и може ли да се възстанови в кожата?

Какво представлява колагена и може ли да се възстанови в кожата?

Колагенът е един от най-ценните протеини в тялото и съставлява голяма част от кожата, косата и ноктите.

Технически полипептид, колагенът съдържа смес от аминокиселини като пролин и глицин, които се намират в съединителната тъкан в тялото (включително жизненоважни органи!).

Continue reading Какво представлява колагенът и може ли да се възстанови в кожата?