Leave a comment

Гладуване за Здраве и Дълголетие: Нобелова Награда за Изследване на Клетъчното Стареене

гладуване за здраве

Японският клетъчен биолог Йошинори Ошуми спечели Нобелова награда за медицина през 2016 г., за своите изследвания върху това как клетките рециклират и обновяват съдържанието си, процес наречен автофагия. Гладуването активира аутофагията, което спомага за забавяне на процеса на стареене и има положително въздействие върху обновяването на клетките.

Какво е Автофагия?

По време на гладуване клетките разграждат протеини и други клетъчни компоненти и ги използват за енергия. По време на аутофагията клетките унищожават вируси и бактерии и се изчистват от повредените структури. Това е процес, който е от решаващо значение за тяхното здраве , обновяване и оцеляване.

Гладуване за Здраве

Учените са открили, че гладуването между 12+ до 24 часа води до автофагия и се смята за една от причините, поради които е свързано с дълголетие. Има многобройни изследвания, които свързват гладуването с подобряване контрола на кръвната захар, намаляване на възпаленията, загуба на тегло и подобрена мозъчна функция. Проучването на Ошуми дава някои обяснения свързани с тези изследвания. Упражненията също могат да предизвикат автофагия в някои клетки, което им позволява да започнат процес на възстановяване и обновяване.

Не забравяйте, че дори да се гладува за 12 и повече часа, приема на храна трябва да се контролира и да не се преяжда. В някои практики е посочено, че по време на гладуване, когато се прави със здравословна цел, не трябва да се приема нищо друго освен вода. В интервала на хранене се набляга на плодове и зеленчуци!

Може да прочетете цялата стратия тук: Fasting

Leave a comment

12 съвета за мека и бляскава кожа през зимата

12 съвета за мека и бляскава кожа през зимата

[:bg]Зимата не е от най-благоприятния сезон за кожата. Студеното време и ниската влажност, водят до сух въздух, който от своя страна извлича влагата от кожата. Без постоянни грижи, сухотата може значително да се влоши. Зимният вятър допълнително задълбочава дискомфорта, а вътрешното отопление, горещите душове и агресивните почистващи продукти, изсмукват още повече влагата от кожата.

Continue reading 12 съвета за мека и бляскава кожа през зимата

2 коментара

Защо да използваме Шийт Маски?

Защо да използваме Шийт Маски?

[:bg]Защо да използваме Шийт Маски е въпрос, който може би сте си задавали, когато сте попадали на този сравнително нов за нас разкрасителен продукт. Ако ви е любопитно какво е тяхното предимство и как работят, то тази статия е точно за вас.

Continue reading Защо да използваме Шийт Маски?

Leave a comment

Имате ли Нужда от Тройна Хидратация?

хидратираща шийт маска с тройно хидратиращо дейстивие

[:bg]

Ако чувставате, че имате нужда от допълнителна хидратация, то тогава новата ни хидратираща шийт маска с тройно хидратиращо действие е точно за вас!

Какво се крие зад новата формула на Leegeehaam?

Внимателно подбрани съставки, които запазват влагата в кожата, създават защитна бариера и осигуряват дълготрайна хидратация.

Continue reading Имате ли Нужда от Тройна Хидратация?

Leave a comment

[:bg]Балансирано Ph – ключът към красивата кожа[:]

Оказва се, че ключът към красивата кожа и нейното правилно функционирането в много голяма степен зависят от нивата на Ph

[:bg]

Има едно основно нещо, което можем да виним за бръчиците и лошия вид на кожата, а повечето жени дори не са запознати с него!

Оказва се, че ключът към красивата кожа и нейното правилно функционирането в много голяма степен зависят от нивата на Ph. Използването на погрешни продукти и консумиране на неправилната храна, могат да доведат до разгневен епидермис и поява на бръчки, възпаления, чувствителност, акне.

Continue reading [:bg]Балансирано Ph – ключът към красивата кожа[:]

Leave a comment

4 причина защо да използваме корейска козметика

Корейските козметични продукти бързо се превръщат в тотален хит. Няколко фактора определят тяхната популярност и карат все повече и повече хора, да се ориентират именно към тази грижа за кожата.

Корейските козметични продукти бързо се превръщат в тотален хит. Няколко фактора определят тяхната популярност и карат все повече и повече хора, да се ориентират именно към тази грижа за кожата.

Чудите ли се дали трябва да дадете шанс на корейската козметика? Ето четири от най-добрите причини, поради които корейските продукти за красота определено са страхотен избор.

Continue reading 4 причина защо да използваме корейска козметика
Leave a comment

Почистване на лицето в корейски стил

Ако има нещо, с което корейските жени истински се гордеят, то това е именно тяхната красива кожа.

Те поддържат толкова безупречна кожа и при това неслучайно. Корейската жена отделя значително време за ежедневните грижи, които полага и една голяма част от него се отделя на почистването на лицето.

Може би сте чували за така нареченето „двойно почистване“, което произлиза именно от Корея и комбинира следните две стъпки:

Continue reading Почистване на лицето в корейски стил

Leave a comment

[:bg]Грижа за кожата след 30[:]

грижа за кожата след 30

[:bg]

Дамите, които достигат 30г често споделят, че се чувстват много по-уверени от преди.

Това чувство на сила в комбинация с правилната грижа за кожата, ще Ви накара да се чувствате истинки добре във вашата прекрасна кожа.

Continue reading [:bg]Грижа за кожата след 30[:]

Leave a comment

[:bg]Перфектно почистена и хидратирана кожа с новия Почистващ гел за лице от LJH[:]

почистващ гел за лице за чувствителна кожа, без да изсушава и предизвиква раздразнения

[:bg]

Почистващият гел за лице от Leegeeham почиства кожата в дъбочина, като същевременно я успокоява и дълготрайно хидратира.

На първо място  трябва да отбележим, че Почистващия гел не съдържа най-вредните за кожата елементи, а именно содиум лаурил сулфат, парабени, синтетични ароматизатори и оцветители. Благодарение на наутралното си Ph, поддържа кожата балансирана.

Нека да разгледаме отблизо основните съставки, които се крият зад кремообразната му структура.

Continue reading [:bg]Перфектно почистена и хидратирана кожа с новия Почистващ гел за лице от LJH[:]

Leave a comment

[:bg]Крем с 80% Чаено дърво за борба с акне и кожни несъвършенства[:]

крем за лице с чаено дърво за борба с акне и кожни несъвършенства

[:bg]

Страдате ли от проблемна и предразположена към акне кожа, която е дехидратирана и зачервена?

При третиране на проблемна кожа много често се пропуска, че преди всичко трябва да се наблегне на непрекъсната хидратация. Един често срещан, неблагоприятен страничен ефект, когато се пропуска момента с хидратиране на проблемната кожа е нейното пресушаване. Започва появата на досадните сухи петна, загубва се блясъка и еластичността. В този момент борбата с акнето става още по-трудно.

Continue reading [:bg]Крем с 80% Чаено дърво за борба с акне и кожни несъвършенства[:]