Leave a comment

12 съвета за мека и бляскава кожа през зимата

12 съвета за мека и бляскава кожа през зимата

[:bg]Зимата не е от най-благоприятния сезон за кожата. Студеното време и ниската влажност, водят до сух въздух, който от своя страна извлича влагата от кожата. Без постоянни грижи, сухотата може значително да се влоши. Зимният вятър допълнително задълбочава дискомфорта, а вътрешното отопление, горещите душове и агресивните почистващи продукти, изсмукват още повече влагата от кожата.

1. Измивайте лицето с хладка вода

Горещите душове и вани са примамливи през зимата, но когато можете, особено когато просто измивате лицето или ръцете си, използвайте хладка вода, за да избегнете допълнителното изсушаване на кожата.

2. Хидратирайте ведна след измиване

Кожата не просто се нуждае от хидратиране, а от незабвно след измиване. Не забравяйте да държите наблизо хидратиращия продукт.

3. Внимателно избирайте хидратиращия ежедневен продукт

Някои овлажнители имат съставки на основата на петрол, които всъщност могат да изсушат кожата ви през зимните месеци. Не забравяйте да изберете интелигентна формула, която съдържа естествени, подхранващи съставки.

4. Предпазване

Носите ръкавици и шалове, за да предпазите кожата от студени ветрове, дъжд и сняг. Също така, не забравяйте слънцезащитните продукти. Зимното слънце може да бъде също толкова вредно, колкото и летните слънчеви лъчи.

5. Овлажняване

Отоплителните системи изсушават въздуха, така че помислете за инсталирането на овлажнител във вашия дом, особено в спалнята, за да задържите влагата във въздуха и да предпазите кожата от изсъхване.

6. Редовно пиене на вода

Ние сме склонни да пием по-малко вода през зимата, защото предпочитаме топли напитки, като какао и чай, но не забравяйте, че кожата ви се нуждае от хидратация отвътре – навън. Чаша топла вода с лимон може да бъде много освежаваща и едновременно хидратираща.

7. Хидратиране през нощта

По-сушилните области като ръцете, краката, лактите и коленете имат тънка кожа и са склонни да губят влага по-бързо от други области на тялото. Помислете за използване на дълбоко овлажняващ балсам през нощта.

8. Ексфолиране

Често забравяме да помогнем на кожата да се освободи от мъртвите клетки през зимата, особено в областта на ръцете. Хидратирането и задържането на влагата значително се усложнява, ако мъртвите клетки не се отстраняват редовно. Намерете подходяща ексфолираща маска и я използвайте на лицето и ръцете си, както и леко на устните си, след което веднага хидратирайте. Ексфолиращите продукти за тяло също са полезни през зимните месеци.

9. Избягвайте токсини, по-специално алергени и дразнители

Особено ако имате екзема, дерматит или псориазис, трябва да избягвате алергени и дразнещи вещества, които могат да предизвикат възпаление. Зимната кожа е по-крехка, така че избягвайте дразнещи тъкани и химически натоварени детергенти. Използвайте меки почистващи препарати и овлажнители, предназначени за чувствителна кожа. В допълнение, използвайте средства, които помагат на тялото ви да се детоксика.

10. Хидратирайте отвътре навън

Консумирането на храни с високо съдържание на вода може да помогне за хидратиране на кожата отвътре навън. Опитайте диня, пъпеш, ябълки, портокали, киви и водни зеленчуци като целина, домати, краставици, тиквички и моркови. Уверете се, че получавате достатъчно витамин С и цинк, за да поддържате здравословно производство на колаген и еластин. Също така помислете за добавката „Омега-3“  или консумирайте повече риба и ленено семе, за да осигурите на кожата си необходимите градивни елементи, за да изглежда гъвкава и гладка.

11. Сменете почистващия продукт

Почистващите средства могат да бъдат изключително изсушаващи. Ако сте свикнали да използвате опции, които съдържат гликолова или салицилова киселина, изберете с по-хидратираща версия, която съдържа овлажняващи съставки.

12. Изполвайте маски за лице

Изполвайте редовно 1-2 пъти седмично, дълбоко хидратиращи и почистващи маски. Незабравяйте, че дори мазната и проблемна кожа се нуждае от преди всичко качествено хидратиране

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ни пишете

XOXO,

Екипът Kbeauty

 [:]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *