Leave a comment

[:bg]Балансирано Ph – ключът към красивата кожа[:]

Оказва се, че ключът към красивата кожа и нейното правилно функционирането в много голяма степен зависят от нивата на Ph

[:bg]

Има едно основно нещо, което можем да виним за бръчиците и лошия вид на кожата, а повечето жени дори не са запознати с него!

Оказва се, че ключът към красивата кожа и нейното правилно функционирането в много голяма степен зависят от нивата на Ph. Използването на погрешни продукти и консумиране на неправилната храна, могат да доведат до разгневен епидермис и поява на бръчки, възпаления, чувствителност, акне.

Нека да дадем малко обяснение – в случай, че сте решили да пропуснете деня за рН в часа по химия:

Въведено отново в началото на 1900 г., рН означава „потенциален водород“ и се използва за описване на киселинно-алкалното съотношение на вещество, което варира от 0 кисела до 14 (най-алкалната).

Защо това трябва да означава нещо вас?

Тъй като здравето на вашето тяло и кожа е пряко свързано с поддържането на точния баланс между киселинност и алкалност.

„Бариерата на кожата, известна като киселинна мантия, е отговорна за поддържането на липидите и влагата, като блокира микробите, замърсяването, токсините и бактериите“, обяснява Патриша Уекслер, MD, дерматолог от Ню Йорк. „За да функционира оптимално добре, киселинната мантия трябва да бъде леко кисела, при 5.5 pH баланс. Когато е прекалено алкална, кожата става суха и чувствителна, дори може да получите екзема. Може да получите възпаление, което потиска способността на кожата да предпазва матрични металопротеинази [MMPs], ензимите, които разрушават колагена и причиняват бръчки и увисване. „

Всъщност, според проучване от 2010 г., публикувано в британския вестник „Дерматология“, което проследява кожата на жените за период от осем години, жените с алкален рогов слой (най-външния слой на кожата) развиват по-фини линии и така наречения „пачи крак“, както и са по-склонни към увреждане от слънцето, отколкото тези с киселинна кожа.

Въпреки, че по-рядко се среща кожата да бъде прекалено кисела, резултатът често е кожен проблем (дори за онези от нас, които рядко получават пъпка). Когато кожата се отклонява твърде много от магическото число 5.5, започва да се зачервява, възпалява и  да е болезнена при допир.

За щастие балансирането на кожата е значително по-лесен процес, отколкото балансирането на забързания живот и съпровождащия го стрес. Използвайте неагресивни почистващи продукти и също така внимавайте какво хапвате. Ако сте пропуснали нашата статия за полезните за кожата храни, може да я откриете тук: Не само вкусни, но и полезни за кожата храни

Също така може да разгледате магическият ни, почистващ гел с чаено дърво, който предоставя дълбоко, Ph балансирано почистване на кожата, без да я изсушава: Почистващ гел за лице Чаено дърво.

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ни пишете!

XOXO,

Екипът на Kbeauty[:]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *