Posted on Leave a comment

Балансирано Ph – ключът към красивата кожа

Оказва се, че ключът към красивата кожа и нейното правилно функционирането в много голяма степен зависят от нивата на Ph

Има едно основно нещо, което можем да виним за бръчиците и лошия вид на кожата, а повечето жени дори не са запознати с него!

Оказва се, че ключът към красивата кожа и нейното правилно функционирането в много голяма степен зависят от нивата на Ph. Използването на погрешни продукти и консумиране на неправилната храна, могат да доведат до разгневен епидермис и поява на бръчки, възпаления, чувствителност, акне.

Нека да дадем малко обяснение – в случай, че сте решили да пропуснете деня за рН в часа по химия:

Въведено отново в началото на 1900 г., рН означава „потенциален водород“ и се използва за описване на киселинно-алкалното съотношение на вещество, което варира от 0 кисела до 14 (най-алкалната).

Защо това трябва да означава нещо вас?

Тъй като здравето на вашето тяло и кожа е пряко свързано с поддържането на точния баланс между киселинност и алкалност.

„Бариерата на кожата, известна като киселинна мантия, е отговорна за поддържането на липидите и влагата, като блокира микробите, замърсяването, токсините и бактериите“, обяснява Патриша Уекслер, MD, дерматолог от Ню Йорк. „За да функционира оптимално добре, киселинната мантия трябва да бъде леко кисела, при 5.5 pH баланс. Когато е прекалено алкална, кожата става суха и чувствителна, дори може да получите екзема. Може да получите възпаление, което потиска способността на кожата да предпазва матрични металопротеинази [MMPs], ензимите, които разрушават колагена и причиняват бръчки и увисване. „

Всъщност, според проучване от 2010 г., публикувано в британския вестник „Дерматология“, което проследява кожата на жените за период от осем години, жените с алкален рогов слой (най-външния слой на кожата) развиват по-фини линии и така наречения „пачи крак“, както и са по-склонни към увреждане от слънцето, отколкото тези с киселинна кожа.

Въпреки, че по-рядко се среща кожата да бъде прекалено кисела, резултатът често е кожен проблем (дори за онези от нас, които рядко получават пъпка). Когато кожата се отклонява твърде много от магическото число 5.5, започва да се зачервява, възпалява и  да е болезнена при допир.

За щастие балансирането на кожата е значително по-лесен процес, отколкото балансирането на забързания живот и съпровождащия го стрес. Използвайте неагресивни почистващи продукти и също така внимавайте какво хапвате. Ако сте пропуснали нашата статия за полезните за кожата храни, може да я откриете тук: Не само вкусни, но и полезни за кожата храни

Също така може да разгледате магическият ни, почистващ гел с чаено дърво, който предоставя дълбоко, Ph балансирано почистване на кожата, без да я изсушава: Почистващ гел за лице Чаено дърво.

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ни пишете!

XOXO,

Екипът на Kbeauty

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *